Sunday, May 6, 2007

Hemels genieten van de Himalaya


Ik denk wel de mooiste dagen van onze vakantie; 4 dagen trekken tussen de groene rijstvelden en akkerlandjes, van dorpje naar dorpje met van die wit besneeuwde toppen op de achtergrond. Niet te beschrijven. Wat een rust, wat een uitzicht. Heerlijk na al die drukte van die voorafgaande dagen.



Samen met onze nieuwe britse vrienden Anna en Alex vertrokken we 's ochtends vroeg om elke dag gemiddeld zo'n 4 tot 6 uur te lopen genietend van de prachtige uitzichten om ons heen. We lunchten dan in een van de vele dorpjes onderweg, zeer vriendelijke mensen overal en natuurlijk ook weer lieve kindjes (die helaas op sommige stukken wel een beetje tourist verpest waren en je dan groette met "sweetssweetspenrupiees?").



Smiddags kon je je dan lekker opwarmen in je lodge (een stuk kouder zo hoog!) en vaak vielen onze oogjes rond zo'n uurtje of 8 al weer toe...





De volgende ochtend werd je dan weer heel vroeg wakker en kon je meteen genieten van een adembenemend uitzicht, vaak een verassing omdat het smiddags nog wel eens wilde regenen en de ochtend dus een veel helderder uitzicht gaf.





De derde ochtend vertrokken we zelfs voor zonsopgang om "Poon Hill" te b
eklimmen op 3210 meter en zo de zon te zien opkomen vanachter "Annapurna South" zo'n 7200 m hoog.


Ongelooflijk die enorme bergen voor je met hun zo zacht ogende sneeuwtoppen.



Genoten hebben we, op en TOP!




No comments: